3dprinten: Boeiende materiaalontwikkelingen

Posted by: revelating Tags: There is no tags | Categories: Uncategorized

September
10

Niet alleen is de techniek achter 3dPrinten boeiend. Met name op materiaal gebied zijn er razend interessante ontwikkelingen. Nieuwe materialen die elektriciteit geleiden of combinaties tussen metalen en rubber-likes. Dit stelt organisaties in staat anders te produceren. Of klanten nog beter te bedienen

Neem nu de medische industrie. De eerste stap was het anders produceren van protheses. De grote winst school in het leveren van precies passende implantaten. Fantastisch, maar nog steeds onnatuurlijk materiaal. Nu is er CT-Bone: een op calciumfosfaat gebaseerd printbaar materiaal dat, zodra geimplementeerd, zich verenigd met natuurlijk bot.

Of kijk naar printbaar beton, waarin afval verwerkt is. Of mixen van PLA met metaal..Kortom, 3dprinttechnieken zorgen voor nieuwe materiaalmogelijkheden. Nieuw materiaal zorgt voor nieuwe toepassingen. Voor nieuwe producten en nieuwe business cases.

Wil je meer weten over materiaalontwikkelingen en wat dat voor jou betekent? Kom dan naar onze 3dprint training op 9 en 23 oktober, die we ism Vink 3dPrinting organiseren.

 

Comments are closed.