Wat is nu zo disruptive aan 3dPrinten

Als manager of bestuurder maak je dagelijks keuzes. Over zakelijke deals sluiten of aankopen doen. En  over het al dan niet instappen in nieuwe technologieën. Je schat  in welke trend te negeren en welke te volgen. Waar sommige trends een hype zijn en niet relevant blijken, veranderen enkele trends wezenlijk hoe we zaken doen. 3dPrinten behoort tot de laatste categorie.

3dPrinten raakt en verandert de economische mechanismen waarop 80% van alle organisaties hun verdienmodel gebaseerd hebben. Juist daarom verdient 3dPrinten meer aandacht van je. Zodat je bewust wordt van de impact. Van hoe 3dprinten je strategie kan versnellen en veranderen.

 

3dPrinten als katalysator van uw strategie

Treacy_Wiersema_Value_DisciplinesEr is veel geschreven over strategie. In de basis is dat allemaal terug te leiden tot de drie waardedisciplines van Treacy & Wiersma, die je helpen te bepalen in welke discipline je wilt excelleren om je bedrijfsmodel goed in te richten.

Kies je voor een product-innovatie gedreven strategie waarin time2market essentieel is of streef je naar een totaaloplossing voor de klant, waarbij je maximaal inspeelt op de unieke wensen van de klant? Een derde optie is te streven naar een model waar je de totale kosten over de keten heen minimaliseerd, ook wel bekend als operational excellence

Het disruptive karakter van 3dPrinten maakt dat welke discipline je ook kiest, 3dPrinten een wezenlijke bijdrage kan leveren. Daarom kiest Revelating dit model als leidraad voor onze dienstverlening. Zodat u 3dPrinten niet als gimmick maar als strategie-versneller inzet.

 

 

 

exp braceProductleadership: grenzen doorbreken in productontwerp

Ontwerp uw product met de 3dPrint vrijheden in uw achterhoofd. Bereik tot 80% gewicht en materiaalbesparing, gebruik nieuwe materialen en unieke vormen. ‘Design for 3d’ is écht anders dan klassiek ontwerp. Daag uw product managers uit om buiten de conventionele kaders te denken.

Meer over hoe freedom of design klanten gelukkiger maakt met betere producten.

 

 

longtailCustomer Intimacy – niches bedienen in the longtail

Met 3dPrinten kunnen ook kleine klanten of specifieke niches economisch rendabel bediend worden. Kruip dus nog dichter naar de ultieme klantervaring door uw dienstverlening en producten naadloos aan te laten sluiten op de klantbehoefte.

Lees hier hoe mass customization in de praktijk werkt.

 

 

on demand printing2Operational excellence – een onverwachte daling in total cost of ownership

Met 3dPrinten verschuift de supply chain van JIT-productie naar on demand productie. Je kunt online alle variëteit aanbieden en alleen de verkochte items printen. Zo voorkom je voorraden. En denk ook aan lokaal produceren, waarmee de logistieke complexiteit en kosten gereduceerd worden. Daarom kijken we naar Total Cost of Ownership. De business case zit juist in de procesverbetering, meer dan in enkel de productiekostenvergelijking.

Bekijk hoe Revelating kosten in de hele keten weet te besparen.