Super Supply Chains met 3dPrinten

maerskOp locatie produceren van reserve onderdelen

Maersk als rederij wil kosten wat het kost voorkomen dat een boot stilligt omdat een reserveonderdeel ontbreekt. De traditionele optie is boten en havens uit te rusten met heel veel reserve onderdelen. De lean experts onder ons bespeuren al meerdere vormen van verspilling in het proces. Door een 3dPrinter aan boord te plaatsen, kan de rederij het gevraagde design mailen naar de boot alwaar dit geprint kan worden. Welkom bij de supply chain van de toekomst

 

 

 

3dPrinten & operational excellence (OPEX)

Veel bedrijven volgen een operational excellence strategie. Zij streven met  voorspelbare processen, tot een zo laag mogelijk totaal kostenniveau. Onze conventionele manieren van productie dwingen ons tot het samenbrengen van productie op één plek om zo de benodigde schaalvoordelen te halen. De afstand tot de klant wordt groter, wat dwingt tot complexe logistiek, voorraadbeheer en supply chain issues. Wat op haar beurt weer schreeuwt om verdere standaardisatie.

De uitweg zit in de digitale supply chain. Internet gaf ons een basis om de communicatie en diensten te digitaliseren. Met additive manufacturing digitaliseren we ook de productontwerpen en kunnen daarmee produceren waar we willen, wanneer we willen. We kunnen een oneindig digitaal assortiment managen en on demand printen.

Met deze digitale supply chain kunnen we veel meer vrijheden ondersteunen met een vergelijkbaar kostenpatroon.  3d Printen levert zo een bijdrage aan bedrijven die zich willen onderscheiden in operational excellence. Van laaghangend fruit tot radicale supply chain innovaties.

 

Hoe Revelating bedrijven helpt met  operational excellence

Om 3dPrinten op haar merites te waarderen, redeneren wij vanuit Total Cost of Ownership. Natuurlijk kunnen we 3dPrinten enkel als substituut van klassieke productie inrichten. Maar daarmee doen we u tekort. Wij zijn gespecialiseerd in het bewijzen van de business case over de hele waardeketen heen. Door naar de distributie, de procesflow en naar de productie te kijken.

 

diy-black-3d-printed-468x351Goedkoper produceren – Wij helpen u het productproces zo in te richten dat we materiaal besparen, kleine oplages mogelijk maken of geen assemblage meer nodig hebben. 3dPrinten kan zo de kosten van productie terugdringen. Wij vinden voor uw de ‘sweetspot’: daar waar 3dPrinten het meest bijdraagt: kleine oplages, complexe vormen. En wat als de oplage groter wordt? Dan richten we voor u  hybride vormen in waarbij we moedermodellen printen of zelfs mallen en matrijzen printen.

 

 

Verbetering van processen – de klant-tot-klant processen vormen de basis voor procesvariantions prototypesverbeteringstechnieken zoals Lean. 3dPrinten is daar geen uitzondering op. Onze processpecialisten zetten additive manufacturing in om processtappen overbodig te maken. Denk aan versnellen van time-2-market van nieuwe producten met rapid prototyping. Of lagere kosten door uw assortiment- en voorraadbeheer te digitaliseren, levering van producten te versnellen of op de locatie van uw klant te produceren.

 

 

Spare parts en tooling – met 3dprinten besparen we kosten door de bijzondere reserve onderdelen ofzandkern dure tooling te printen wanneer u ze nodig heeft, zodat deze niet in voorraad nodig zijn. Variërend van tandwielen, tot aan de zandkernen die nodig zijn in het gietproces. Revelating bouwt voor u de business case, helpt met het bewijzen van de technische haalbaarheid en ondersteunt in Proof of Concepts en de implementatie van het proces. Wij werken hierin nauw samen met ketenpartners die hun kwaliteit bewezen hebben.

 

 

On Demand productie / local production – Goedkopere distributie en logistieke oplossingen zijn ring_3dprintedmogelijk door de digitalisering van ontwerp en productie. Zoals (dicht)bij de klant produceren/printen , wat kosten en moeite bespaart. Het versturen en verkopen van designs i.p.v. eindproducten. U biedt een groot assortiment digitaal aan en produceert alleen wat daadwerkelijk besteld en betaald is. Onze consultants ondersteunen u bij het vormen van de visie van uw bedrijf. Zij inspireren u met voorbeelden en toepassingen uit allerlei markten.

 

 

 

Operational excellence cases

 

 

wielophanging (sandmold)Procesversnelling in metaalgieten

De doorlooptijd van het gieten van deze wielophanging was te lang. Het product moest er binnen een week zijn. Daarom werd gekozen voor een alternatieve route: het direct printen in zand van de gietmal. Deze is in 4 uur geprint. De nieuwe wielophanging was in 5 dagen van ontwerp tot productie, inclusief gieten. Daarnaast wist de producent zowel gewicht te besparen als nutteloze processtappen uit het proces te snijden.

 

 

airplane part 3dPrintedTot 80% gewichtsbesparing met behoud van eigenschappen

GE heeft voor haar vliegtuigindustrietak gekozen voor het printen van enkele onderdelen. De reden hiervoor is dat met 3dPrinten extreme gewichtsbesparingen te realiseren zijn. Dat betaalt zich direct terug in lagere materiaalkosten, maar ook nog ‘in de keten’ omdat het vliegtuig lichter worden. De interne structuur zorgt dat de eigenschappen van het product aan alle eisen blijft voldoen

 

mylittleponyLocal and on demand MyLittlePony’s

Hasbro – de producent van MyLittlePony – laat enkele designers van Shapeways nieuwe varianten ontwerpen. Deze worden digitaal verkocht via de webshop van Shapeways. Pas als deze besteld worden door klanten, wordt het product geprint. Hiermee richt Hasbro een wezenlijk nieuw proces is waarin logistieke en productiekosten bespaard worden.