Wanneer productverbetering écht het verschil maakt.

layerwise-3d-systems-6Soms kunnen nanometers het verschil maken.

Wanneer je op de cutting edge van de grenzen van product- en materiaaleigenschappen werkt, telt ieder detail. Gewone productietechnieken hadden hun optimum bereikt. Maar door de ontwerpvrijheden van 3dPrinten te gebruiken, werden er nog enkele nanometers gewonnen. De producent wist met het geprinte nieuwe ontwerp de trilling een fractie te beperken, waardoor de machine ver boven de concurrentie uitstak. Het onderdeel was weliswaar 5x duurder dan normaal, maar de klantwaarde vertienvoudigde. Money well spend.

 

 

Product leadership: over betere producten en kortere time 2 market

3dprinted clockEen productleadership strategie vraagt om een innovatiecultuur in hart en nieren. Het product moet beter zijn dan de concurrentie en daarmee kan je een hogere prijs vragen. En zodra de concurrentie een beentje bij trekt, zul je de volgende innovatie al op de plank moeten hebben liggen.

De vormvrijheid die 3dPrinten in zich heeft, maakt designs en functionaliteit mogelijk die niet op andere manieren te produceren is. We boeken grote winsten door voorwerpen lichter te maken, minder materiaal te laten gebruiken. We voorkomen assemblage stappen door een voorwerp volledig werkend te printen.

Naast de intrinsieke productvoordelen, helpt additive manufacturing ook om producten sneller en met minder risico in de markt te zetten. Van het versneld maken van prototypes voor testen tot het printen van de eerste serie, terwijl parallel het massaproductieproces ingericht wordt.

 

Hoe Revelating  productvernieuwing versnelt

Productverbetering – wij begeleiden uw productontwikkelingteam in het omschakelen naar een 3dPrint wereld. We zorgen dat u maximaal profiteert van de vormvrijheden van 3dPrinten. Dit vraagt naast anders tekenen ook om een andere ontwerpstrategie. En dat is wennen: De veranderkant is dus net zo belangrijk als de technische kant.

Time2Market– door de inzet van ons netwerk van designers, scanners en printers kunnen wij tot 40% van uw time2 market afhalen. Wij snijden overbodige stappen uit het proces, maken sneller en meer prototypes. Zo kunt u eerder testen, met meerdere varianten. Of met de klant samen het product ontwikkelen.

Maatwerk/ Personaliseren – klanten zullen meer en meer vragen om producten die naadloos aansluiten bij hun wens. Wij helpen u de impact op uw product management te bepalen. Samen kijken we naar hoe u een digitaal assortiment kunt voeren en hoe maatwerk of personaliseren hierin past. Onze designers en industrieel ontwerpers kunnen u helpen om maatwerk te integreren in uw ontwerp en productieproces

 

Cases uit de praktijk

 

de brace op maat

Deze producent van braces kwam tot het inzicht dat veel sporters die een brace dragen klagen over deexp brace inperking van hun bewegingsvrijheid. Dit had te maken met de positie van de brace, de benodigde stevigheid en het feit dat iedere enkel met dezelfde basisbrace ondersteund moet worden. De EXO-L doorbreekt dit door een brace o.b.v. een scan van de sporter te maken: hierdoor kan deze anders aangebracht worden en biedt de brace evenveel ondersteuning met volledige bewegingsvrijheid. Doordat de brace geprint wordt, hoeft er geen mal gemaakt te worden wat het personaliseren van de brace betaalbaar maakt.

 

De Koenigsegg-turbo

Het sportwagenmerk Koenigsegg kiest bewust voor het 3dPrinten van haar turbo. Dit is geboreturbpn uit het wens de ultieme koeling te creëren waardoor de turbo nog beter presteert. 3dPrinten werd in eerste instantie ingezet voor het snel maken van prototypes, zodat in korte iteraties het product kon worden bijgesteld. Toen het ontwerp klaar was stond de modellenmaker voor een uitdaging: de mallen die nodig zijn om dit te produceren waren niet of nauwelijks te maken. De businesscase wees uit dat 3dPrinten van de turbo als eindproduct goedkoper en sneller was.

 

 

De bouw

Fascinerend is de versnelling die 3dPrinten in de bouw betekent. Op diverse plekken wordt het geprint huis_binnenkantbouwproces op z’n kop gezet door direct op lokatie beton te ‘printen’, zodat huizen twee keer sneller gemaakt worden. In China wordt dit al toegepast, in Nederland wordt er mee geëxperimenteerd. Concrete toepassingen zijn al mogelijk door het printen van de mallen: hiermee zijn complexe betonnen vormen mogelijk die voorheen te duur of te lastig waren om in een mal te vangen.