Waarom wordt de Vergaderfabriek ge3dprint?

Posted by: revelating Tags: There is no tags | Categories: Uncategorized

July
5

De Vergaderfabriek is een initiatief van De Slaapfabriek uit Teuge (mkb) en Centre4moods (startup). De Slaapfabriek introduceert hiermee bovendien een nieuwe manier van vergaderen en trainen, een belevingsconcept met wandvullende video’s, geluid, geur en sensoren in een iconisch en duurzaam gebouw. Een gebouw en beleving die ertoe doen. En met al die eisen, moest het wel geprint worden

Dus de vormgeving moest uniek worden. Daarmee werd 3dPrinten een logische, als niet enige optie! 3dPrinten heeft als voordeel dat de complexe vormgeving zeer nauwkeurig gebouwd kan worden in extreem korte tijd.

Door het in 3D te printen is er sprake van 40 procent minder CO₂ en 75 procent minder afval. Mede daardoor heeft het gebouw straks een zero footprint. Materiaalgebruik wordt sterk gereduceerd door 3D-betonprinten aangezien alleen geprint wordt daar waar daadwerkelijk materiaal nodig is.

Delen van het dak worden door robots gefabriceerd wat er toe leidt dat het gebouw grotendeels rechtstreeks vanuit het digitale (computer)model gefabriceerd wordt. De complexe hybride structuur bestaat uit allemaal unieke elementen die geautomatiseerd en/of gerobotiseerd gebouwd en geassembleerd worden.

Het gebouw is zodoende niet ‘slechts’ een showcase voor 3D-printen, maar een holistische benadering van een geautomatiseerd bouwproces waarin disciplines, projectfases en verantwoordelijkheden naadloos in elkaar overgaan.’’

Meer informatie: www.3dprintedbuilding.eu en www.revelating.nl

Comments are closed.